Wilders moet beveiliging voortaan zelf betalen

Geert Wilders kan het niet laten uitbundig gebruik te maken van zijn recht op vrijheid van meningsuiting. Begin volgend jaar zet hij ook een film in om de Koran neer te sabelen. De Nederlandse televisie, altijd uit op een verzetje, gaat dit product vertonen. Deze uiterst assertieve man heeft met al zijn verstand niet in de gaten waar het in deze kwestie echt over gaat: mensen met een uit de vroege kindertijd stammende fragiele identiteit, vaak nog problematischer geworden door de grote psychologische klus om te integreren in een andere cultuur, die hun zelfgevoel proberen te versterken met extreme religieuze overtuigingen.

Raak je hun religie dan beschadig je ze in hun hart. Vrijheid van meningsuiting is in onze cultuur verworden tot een uit de bocht geschoten expressie van een narcistische zelfbeleving. Straks wordt hij vanwege zijn keuze voor het gebruik van het recht op meningsvrijheid en zijn doorgeschoten expressiemogelijkheden door de samenleving nog verder beveiligd.

Hij kan nog kiezen: nog meer beledigen of jezelf matigen. Indien de keuze valt op het gebruik van het recht alles te zeggen, zorg dan ook zelf voor de beveiliging die hierna noodzakelijk zal zijn.