Stormachtig en zacht

Na een viertal iets te koude maanden op rij,was het in november wat te zacht. Tot na sinterklaas zal het (erg) zacht blijven in ons land en dit weekeinde zal onstuimig verlopen met ook veel regen.

Vandaag waait het ook al stevig, de zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee. De zon komt geregeld voor de dag en het aantal buien blijft zeer beperkt. Het is zacht, met een maximumtemperatuur van 10 of 11 graden.

Vanavond trekt een aantal flinke buien van zuidwest naar noordoost over het land en gaat de wind aanwakkeren, om aan zee hard tot stormachtig te worden.

Zondag overdag blijft het onstuimig. Eerst is het nog droog, maar later gaat het fors regenen. De meeste wind volgt in de late middag en avond. De zuidwester wordt boven land krachtig, aan zee stormachtig en langs de Zeeuwse kust komt het misschien tot een zuidwesterstorm. De temperatuur ligt op 10 of 11 graden.

Ook gedurende de eerste helft van de komende week is het buiten winderig tot onstuimig. Maandag breekt de zon door, maar er vallen ook een paar buien. De wind is dan geluwd naar matig tot krachtig en naar het westen geruimd.

Ook op dinsdag waait het stevig en gaat het later op de dag regenen. Pakjesavond zal zeer winderig en buiig verlopen, met wederom een vrij krachtige tot harde zuidwester, bij 10 tot 13 graden.