Rasmussen was tijdens Tour op rand zelfmoord

Rotterdam, 1 dec. Michael Rasmussen heeft in de nacht dat hij als geletruidrager uit de Tour de France werd gezet op het punt gestaan om zelfmoord te plegen. Dat zegt de wielrenner vandaag in een interview met De Telegraaf. In de nacht na zijn ontslag verbleef de ex-Rabo-renner in een afgelegen hotel. ”Vijf uur nadat ik op het podium stond, zat ik ineens in mijn eentje. Mijn hele wereld was ingestort. Ik heb geluk gehad dat ik toen op de kamer geen touw kon vinden. Anders was ik er nu niet meer geweest.” Op de vraag waarom hij tijdens de Ronde van Frankrijk loog over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour zegt de renner: ”Eind maart werd ik geconfronteerd met serieuze privé-problemen, om precies te zijn in de relationele sfeer. Ik wilde in de aanloop naar de Tour ongestoord trainen en hier niet mee geconfronteerd worden. Daarom was het beter dat de buitenwereld dacht dat ik in Mexico was.”