Radio Voorkeur

Pianistenuur.Aandacht voor de vijftiende piano-editie van het Koningin Elisabeth Concours in Brussel. Muziek in deze aflevering: Schumann: Warum en Fabel uit Fantasiestücke op. 12 (door Francesco Piemontesi). Prokofiev: Deel 1 uit Pianoconcert nr 2 op. 16 (Anna Vinnitskaya en het Nationaal Orkest van België o.l.v. Gilbert Varga). Chopin: Scherzo uit Sonate ntr 2 op. 35 (Lim Hyo-Sun). Mozart: Andantino uit Pianoconcert KV 271 (Plamena Mangova en het Nationaal Orkest van België o.l.v. Gilbert Varga). Debussy: Prelude Ce qu’a vu le vent d’ouest (Liebrecht Vanbeckevoort). Rachmaninov: Finale uit Pianoconcert nr 3 op. 30 (Ilya Rashkovskiy en het Nationaal Orkest van België o.l.v. Gilbert Varga). Radio 4, 18.00-19.00u.

Opium. Aleid Truijens over haar nieuwe roman Vriendendienst. Popjournalist Guuz Hoogaerts praat over Franse ‘zuchtmeisjes’, zangeressen die met hun stem kunnen zuchten, huilen, kreunen en ook zingen. Radio 1, 19.00-20.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met Eva Maria Staal, schrijfster en wapenhandelaar. Over de handel in wapens schreef ze Probeer het mortuarium. Radio 1, 00.02-01.00u.