Radio Voorkeur

O.V.T. Prof. Eddy Houwaart, hoogleraar in de geschiedenis der geneeskunde over de geschiedenis van het beroepsgeheim voor artsen. Verder de column van actrice, regisseuse en schrijfster Cox Habbema, Geert Mak en gasten over gebeurtenissen in 1915. Verder o.a. rechters in oorlogstijd en tweede deel van portret van koningin Wilhelmina. Radio 1, 10.00-12.00u.

Middagconcert. Isabella Mundry, Nocturne; Sjostakovitsj, vioolconcert nr. 1 in a opus 77, Maxim Vengerov, viool; Bartok, muziek voor strijkinstrumenten, slagwerk en celesta. Berlin Staatskapelle o.l.v. Daniel Barenboim. Opname uit 2006. Radio 4, 14.00-16.30u.

Radio Atelier: In mijn vaders Ierland. Programmamaker Ruth Hopkins gaat met haar Ierse vader terug naar het land van zijn jeugd. Daar ontmoeten zij vier vrouwen die in een ander Ierland opgroeiden dan het gastvrije en warme land in de herinneringen van haar vader. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Met o.a. aandacht voor de vraag of heilige teksten van wereldreligies oproepen tot geweld of tot barmhartigheid. Radio 5, 23.00-0.00u.