Film van de dag

Whitney Houston en Denzel Washington in de ‘kerstfilm’ The Preacher’s Wife (Penny Marshall, 1996, VS). The Preacher's Wife Year: 1988 Director: Henry Koster Whitney Houston Denzel Washington Based upon Robert Nathan's novel and Robert E. Sherwood's screenplay PHOTOS12

The Preacher’s Wife. Het is het weekend van de filmvergelijkingen. Gisteren kon de nieuwe versie van het Jesse James-verhaal worden vergeleken met de klassieker uit 1939, vandaag kunt u kijken naar de remake van The Bishop’s Wife uit 1947, waarin Cary Grant een engel speelt die rond de kerstdagen een geestelijke (David Niven) uit zijn geloofscrisis helpt. Zijn door hem wat verwaarloosde vrouw wordt verliefd op de engel. Het is voor mij een betere kerstfilm dan de in die dagen onvermijdelijke Capra-klassieker It’s a Wonderful Life. Het Filmmuseum vertoont beide films rond Kerst. Ter voorbereiding op die superieure versie kan worden gekeken naar het Whitney Houston-vehikel The Preacher’s Wife, in Nederland alleen op video uitgebracht. De handeling is verplaatst naar een zwarte achterbuurt van een grote stad. De engel wordt gespeeld door Denzel Washington, bijna even charmant als Cary Grant.(Penny Marshall, 1996, VS), BBC 2, 13.00-14.55u.

André Waardenburg