Evel Knievel (1938 -2007)

Evel Knievel (1938 -2007) ST PETERSBURG (Florida), 1 DEC. Zijn succesvolle sprongen per motorfiets – over een rijtje autobussen of een zwembad vol haaien – zijn net zo beroemd als zijn mislukkingen en het astronomische aantal botbreuken dat hij erbij opliep. Stuntman Robert Craig ‘Evel’ Knievel is gisteren op 69-jarige leeftijd na een lange ziekte overleden in Florida. Deze foto is uit 1974, toen hij per Skycycle – een fiets met een raketmotor – de 1,2 kilometer brede Snake River Canyon in Idaho wilde oversteken. De kloof was te breed; Knievel redde zich met een parachute. Foto AP ** FILE ** Evel Knievel is shown in his rocket on Sept. 8, 1974, before his failed attempt at a highly promoted 3/4-mile leap across Snake River Canyon in Idaho. Knievel, the hard-living motorcycle daredevil whose exploits made him an international icon in the 1970s, died Friday, Nov. 30, 2007. He was 69. (AP Photo/File) Associated Press