Bijbanen voor De Becker

Hagemeyer is nog niet van de beurs verdwenen of topman Rudi de Becker heeft al twee nieuwe bijbanen. Vanaf 1 januari wordt hij president-commissaris van de Nederlandse auto-importeur Kroymans en commissaris bij de Belgische medicijnengroothandel Arseus. De Becker treedt eind april terug bij Hagemeyer, dat vorige week werd verkocht aan de Franse handelshuizen Rexel en Sonepar.

Kroymans uit Hilversum, dat geen beursnotering heeft, is importeur van onder meer Cadillac, Corvette, Saab, Kia en Alfa Romeo. Het bedrijf is actief in Europa, de VS en Azië en behaalt met bijna 4.000 werknemers een omzet van 2 miljard euro.

Arseus is afgesplitst van het Belgische farmacieconcern Omega en heeft sinds vorige maand een eigen beursnotering in Brussel. Het bedrijf heeft 1.230 werknemers en 277 miljoen euro omzet.

De Becker vervulde eerder bestuursfuncties bij Black & Decker, Xerox en Buhrmann (tegenwoordig Corporate Express). De Belg was topman bij Hagemeyer sinds 2004.