Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Sport in beeld, foto’s van Scherer

Sport in beeld, foto’s van Scherer Door een onzer redacteuren Naarden, 17 nov. Atletes ( waarschijnlijk van atletiekclub Sagitta uit Amsterdam) werpen in 1953 een speer op het Olympiaplein in in de hoofdstad. En een opname van een voetbalwedstrijd in 1955 in het Olympisch Stadion, eveneens in Amsterdam. Beide foto’s zijn gemaakt door de Amsterdamse fotograaf Kees Scherer (1920-1993) en zijn vanaf vandaag te zien op de fototentoonstelling Sport in beeld in Vintage Photo Gallery in Naarden. In totaal zijn daar 75 sportfoto’s van Scherer uit de jaren vijftig te bewonderen. Volgens galeriehouder Pim Westerweel, die vijftien jaar lang het archief van Scherer beheerde, was „de Cartier-Bresson van de lage landen”, geen sportfotograaf pur sang. Hij fotografeerde bijvoorbeeld ook geregeld beroemdheden op filmfestivals. Dat de uitleg bij zijn foto’s summier is, komt volgens Westerweel omdat Scherer slecht bijhield wat hij fotografeerde. „Een krabbel op een sigarendoosje, dat was het meestal.” Sport in Beeld is te bezichtigen tot 19 januari.
Sport in beeld, foto’s van Scherer Door een onzer redacteuren Naarden, 17 nov. Atletes ( waarschijnlijk van atletiekclub Sagitta uit Amsterdam) werpen in 1953 een speer op het Olympiaplein in in de hoofdstad. En een opname van een voetbalwedstrijd in 1955 in het Olympisch Stadion, eveneens in Amsterdam. Beide foto’s zijn gemaakt door de Amsterdamse fotograaf Kees Scherer (1920-1993) en zijn vanaf vandaag te zien op de fototentoonstelling Sport in beeld in Vintage Photo Gallery in Naarden. In totaal zijn daar 75 sportfoto’s van Scherer uit de jaren vijftig te bewonderen. Volgens galeriehouder Pim Westerweel, die vijftien jaar lang het archief van Scherer beheerde, was „de Cartier-Bresson van de lage landen”, geen sportfotograaf pur sang. Hij fotografeerde bijvoorbeeld ook geregeld beroemdheden op filmfestivals. Dat de uitleg bij zijn foto’s summier is, komt volgens Westerweel omdat Scherer slecht bijhield wat hij fotografeerde. „Een krabbel op een sigarendoosje, dat was het meestal.” Sport in Beeld is te bezichtigen tot 19 januari. Scherer, Kees

Atletes ( waarschijnlijk van atletiekclub Sagitta uit Amsterdam) werpen in 1953 een speer op het Olympiaplein in in de hoofdstad. En een opname van een voetbalwedstrijd in 1955 in het Olympisch Stadion, eveneens in Amsterdam.

Beide foto’s zijn gemaakt door de Amsterdamse fotograaf Kees Scherer (1920-1993) en zijn vanaf vandaag te zien op de fototentoonstelling Sport in beeld in Vintage Photo Gallery in Naarden. In totaal zijn daar 75 sportfoto’s van Scherer uit de jaren vijftig te bewonderen.

Volgens galeriehouder Pim Westerweel, die vijftien jaar lang het archief van Scherer beheerde, was „de Cartier-Bresson van de lage landen”, geen sportfotograaf pur sang. Hij fotografeerde bijvoorbeeld ook geregeld beroemdheden op filmfestivals. Dat de uitleg bij zijn foto’s summier is, komt volgens Westerweel omdat Scherer slecht bijhield wat hij fotografeerde. „Een krabbel op een sigarendoosje, dat was het meestal.”

Sport in Beeld is te bezichtigen tot 19 januari.