Televisie Overige films

Imagine Me & You (Ol Parker, 2005, Engeland). Romantische komedie van debutant Parker vervangt met een prettige no-nonsense-aanpak het traditionele sprookjesplaatje van heteroseksuele stelletje door de lesbische liefde. En dat is heel wat voor het land van de seksuele besmuiktheid. Een bont boeket van grapjes en invallen en de befaamde Britse wisecracks waarin de geest van Oscar Wilde’s sociale komedies doorklinkt. Met Piper Perabo, Lena Headey. RTL5, 20.30-22.25u.

Baader (Christopher Roth, 2002, Duitsland/Engeland). Mozaïekachtige filmbiografie van Andreas Baader, één van de leiders van de Rote Armee Fraktion in het Duitsland van de jaren zeventig, neemt het met de werkelijkheid niet te nauw. Met Frank Giering als Baader en Laura Tonke als zijn geliefde Gudrun Ennslin. Arte, 22.30-0.20u.

Halloween: The Curse of Michael Myers (Joe Chappelle, 1995, VS). Zesde vervolg op hit uit 1978 is alleen memorabel vanwege aanwezigheid van Donald Pleasance. Veronica, 23.50-1.25u.

Halloween (John Carpenter, 1978, VS). Uiterst succesvolle, voor slechts 300.000 dollar vervaardigde griezelfilm uit de periode dat regisseur Carpenter nog het vermogen bezat om met de eenvoudigste filmmiddelen griezelkunst van grote klasse te bedrijven. Met Donald Pleasance en Jamie Lee Curtis. BBC1, 0.25-1.50u.

Pocahontas (Mike Gabriel & Eric Goldberg, 1995, VS). Als pover geboekstaafde animatiefilm van Disney vertelt de 17de-eeuwse legende over de onmogelijke liefde tussen een indianenmeisje en de Engelse avonturier John Smith. Morgen, België 2, nagesynchr.

Windom’s Way (Ronald Neame, 1957, Engeland). Intelligent, kleinschalig drama met Peter Finch als dokter die in een Maleis dorp communistische opstand probeert te sussen. Morgen, BBC2, 14.00-15.45u.