Televisie Film van de dag

Titus de Voogdt en Delfine Balfort in Steve + Sky (Felix Van Groeningen, 2004, B).

Steve + Sky. Er is veel mis met de Belgische debuutfilm Steve + Sky. Regisseur Felix Van Groeningen maakte een typische debuutfilm, volgestopt met filmische grapjes die weinig met de film te maken hebben en vooral bedoeld zijn om te imponeren. Ook leunt hij te veel op grote voorbeeld Quentin Tarantino, met dialogen die van doorsneesituaties iets poëtisch moeten maken en met aandacht voor stuntelende kruimeldieven. Toch is alles zeer sympathiek, al was het alleen maar door de goede acteurs die meedoen, onder wie aanstormend talent Titus de Voogdt, die ook meespeelde in Tom Barmans Anywhere the Wind Blows. Hij wordt verliefd op het paaldansende hoertje Sky (gespeeld door fotomodel Delfine Balfort) waarna een en ander uit de hand loopt. Van Groeningen situeerde zijn film in en rond de achterbuurten van Gent, die visueel gezien prima wordt uitgebuit. (Felix Van Groeningen, 2004, B), België 1, 20.50-22.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg