‘Segway-step in 2009 op de weg’

‘Segway-step in 2009 op de weg’ DEN HAAG. Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) wil de Segway-step toelaten op fietspaden en rijbanen. Hij verwacht dat de elektronisch aangedreven tweewieler vanaf medio 2009 de weg op kan. Gehandicapten mogen de Segway van Eurlings straks ook op de stoep gebruiken. De Europese Commissie moet nog wel instemmen met het voornemen. (ANP) De Segway-step Foto Reuters A handout photo shows a second generation Segway scooter, a self-balancing electric one-person vehicle, which the company maker unveiled on August 14, 2006. The redesigned scooter allows the rider to steer by leaning to the right or left, rather than by turning the handlebars. It also features a wireless electric key and alarm system. FOR EDITORIAL USE ONLY NO SALES NO ARCHIVES REUTERS/Johansen Krause/Segway Inc./Handout (UNITED STATES) REUTERS

Verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) wil de Segway-step toelaten op fietspaden en rijbanen. Hij verwacht dat de elektronisch aangedreven tweewieler vanaf medio 2009 de weg op kan. Gehandicapten mogen de Segway van Eurlings straks ook op de stoep gebruiken. De Europese Commissie moet nog wel instemmen met het voornemen. (ANP)