Schakers winnen op EK van Servië

CHERSONISSOS. Het Nederlandse mannenschaakteam heeft ook de derde wedstrijd op het Europees kampioenschap op Kreta gewonnen. Nederland versloeg Servië met 2,5 tegen 1,5. De Nederlandse overwinningen werden behaald door Sergej Tiviakov (op Ivan Ivanisevic) en Daniel Stellwagen (op Branko Damljanovic). Erik van den Doel en Igor Miladinovic kwamen remise overeen, Erwin l`Ami verloor van Nikola Sediak. Het vrouwenteam liep in de derde ronde tegen de eerste nederlaag aan. Polen was met 2,5 tegen 1,5 te sterk. De enige Nederlandse winstpartij kwam van Zhaoqin Peng die te sterk was voor Moniko Socko. Tea Lanchava-Bosboom verloor van Iweta Rajlich, Marlies Bensdorp van Marta Przezdziecka. De confrontatie tussen Petra Schuurman en Jolanta Zawadzka eindigde onbeslist.