Radio Voorkeur

NPS Kunststof. Regisseur Michiel van Jaarsveld vertelt over de zevendelige dramaserie Stellenbosch, die vanaf zondag is te zien op Ned.2. De familie Keppel verbouwt wijn op het landgoed Arkadia in Zuid-Afrika. Tijdens de jaren tachtig keert de familie gedwongen terug naar Nederland, met uitzondering van Betty. Als haar broer na de verkiezing van Mandela in 1994 terugkeert wordt een duister verleden opgerakeld. Radio1, 19.00-20.00u.

De avonden. O.m. live verslag van de Avond van het Luisterboek 2007 uit de Bibliotheek Amsterdam. Illustrator Sieb Posthuma vertelt over het Farnsworthhouse van Mies van de Rohe in Chicago. Gesprek met fotograaf Wil van Iersel over zijn fotoalbum dat gewijd is aan zijn oom, regisseur Kees van Iersel (1912-1998). Radio6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Jacob Fokkema, sinds 2002 rector magnificus van de TU Delft, pleit voor het inzetten van wetenschappelijke kennis bij maatschappelijke kwesties. Over water, voedsel & gezondheid, energie en mobiliteit en zijn visie op onderwijs en wetenschap. Radio1, 0.00-1.00u.