PvdA-leden zijn geen onmondige kinderen

Afshin Ellian debiteert wel vaker opvattingen over zaken waar hij niets van begrijpt, maar in zijn column `Hoera, hoera voor de PvdA` overtreft hij zichzelf (Opiniepagina, 27 oktober). De Rooie Verenbeweging in de PvdA is niet van Jacques Monasch, maar van gewone PvdA-leden.

En de Rooie Veren hoeven van `de top geen millimeter ruimte` te krijgen, omdat we binnen vijf minuten na het begin van het congres van 6 oktober ons voornaamste politieke doel al bereikt hadden: met de massale steun voor onze `motie 2` gaat de partij van onder tot boven op de schop. Niet als gevolg van geslaagde of mislukte manipulaties van de partijtop, maar omdat gewone PvdA-leden overal in het land verandering willen - al ben ik bang dat Afshin Ellian de partij nadien nog minder te pruimen zal vinden dan nu.

Hij heeft zijn persoonlijke vete met de PvdA-top. Laat hem daar mee doorgaan als hij het niet laten kan. Maar hij moet PvdA-leden niet als onmondige kinderen neerzetten.

    • Roel Mulder Mede-Oprichter Rooie Veren