Paard en wagen ook in Polen niet vaak te zien

Het is niet de eerste keer dat deze krant bij een artikel over Polen een foto meent te moeten plaatsen van een paard en wagen (`Polen gaat naar de stembus`, NRC Handelsblad, 22 oktober).

Het lijkt mij dat het archief aan een broodnodige opschoning toe is, want zo kan bij de lezer de indruk gewekt worden dat het toch nog wel heel ouderwets toegaat in de landbouw in Polen, terwijl de feiten anders uitwijzen.

Ik kom al sinds 1975 meerdere keren per jaar in Polen en het is mij sinds jaren slechts een- of tweemaal overkomen dat ik een paard en wagen te zien kreeg. Dit ondanks het feit dat ik Polen langs verschillende routes - zo`n 400 tot 500 km - in- en uitrijd, altijd op het platteland vertoef en aldaar per fiets ook nog de wijde omtrek verken.