Noordzeewolken

Ondanks de hoge luchtdruk zullen we de komende tijd veel bewolking voorbij zien komen. Deze wolkenvelden komen vanaf zee het land op. Koud wordt het dan niet; overdag is het tussen 13 en 15 graden.

Vanavond en vannacht zal de bewolking vanuit het westen en noordwesten zich geleidelijk over het hele land uitspreiden. In Zuid-Limburg kan het eerst nog lange tijd helder zijn, met een afkoeling tot +4 graden en de vorming van een paar mistbanken. Elders wordt het in de vrij vochtige lucht wat nevelig en stokt de afkoeling bij een graad of 8.

Morgen komt heel af en toe een opklaring voorbij, het grootste deel van de dag zal het echter bewolkt zijn. In Groningen, Drenthe en Friesland is de bewolking dik genoeg om wat regen te veroorzaken. In het zuidoosten waait het nauwelijks, in het noorden staat een matige westelijke wind, kracht 3 of 4.

Vrijdag verandert er nauwelijks iets, zaterdag gaat het in de loop van de dag mogelijk steviger waaien en in dat etmaal lijken er ook een paar buitjes te vallen.

Met een wind die (tijdelijk) vanuit het noorden gaat waaien, wordt er vanaf zondag killere lucht onze kant opgestuwd. Begin volgende week schommelen de middagtemperaturen dan rond een graad of 10.