`Lesbische partner moet kind ook kunnen erkennen`

Den Haag, 31 okt. Als twee vrouwen binnen een lesbische relatie een kind opvoeden, moet het ook voor de partner van de biologische moeder mogelijk worden om dat kind te erkennen. Dat staat in het rapport `Lesbisch Ouderschap` dat een commissie onder leiding van Ella Kalsbeek vandaag heeft aangeboden aan minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA). In een wetsvoorstel over adoptie door homoparen dat nu bij de Eerste Kamer ligt, staat al de mogelijkheid voor de `duomoeder` om middels een adoptieprocedure juridisch ouder van het kind te worden. Erkenning biedt echter voordelen boven adoptie, aldus de schrijvers van het rapport: er komt geen rechterlijke toets aan te pas, wat tijd en kosten spaart, en het voorkomt de emotionele belasting van een procedure.