Internet Weblog van de dag

Rustig bestuderen waar je bent.

Windroos. Niets werkt zo desoriënterend als het doolhof van ondergrondse metrogangen. Wie eenmaal boven dan weer in het strakke stratenplan van New York staat, met op elke hoek een ogenschijnlijk identieke wolkenkrabber, is al helemaal ieder richtingsgevoel kwijt.

Op hoffelijke wijze heeft de stad New York een oplossing bedacht om de dolende forens tegemoet te komen, schrijft Freek Staps op het weblog New York.

„Volgens The New York Times kunnen we dat ene moment niet afdoen als futiel. Integendeel, it is one of those embarrassing, frustrating, infuriating experiences of everyday life that many New York subway passengers are loath to admit.”

„In Midtown, in de omgeving van treinstation Grand Central Terminal, zijn stickers in de vorm van een windroos op de grond geplakt. Groter dan een pizza, kleiner dan een mangat in de stoep.”

Kritisch als gewoonlijk, kan commentaar van de plaatselijke roddelwebsite niet uitblijven:

„Gawker vindt het onhandig: So now instead of wasting 30 seconds walking the wrong way every now and then you can claw through 500 retards stopping directly at the top of the stairs to study the goddamn ground in the middle of rush hour.”

Meer nieuws over New York op www.nrc.nl/newyork