Hagemeyer vindt bod van Rexel te laag

Technisch handelshuis Hagemeyer heeft het ongevraagde bod van zijn Franse branchegenoot Rexel afgewezen. Hagemeyer vindt de prijs van 4,60 euro per aandeel te laag. Dat heeft Hagemeyer gistermiddag bekendgemaakt.

De koers van het aandeel Hagemeyer stond rond het middaguur iets boven het bod per aandeel, op 4,69 euro.

Het Naardense bedrijf had gisteren een ontmoeting met vertegenwoordigers van Rexel. Hagemeyer herhaalde na afloop in een korte verklaring dat Rexel synergievoordelen zou hebben van een combinatie met Hagemeyer en dat de aandeelhouders van het Nederlandse bedrijf „een redelijk aandeel van dit voordeel zouden moeten ontvangen”.

Hagemeyer is wel bereid om verder te praten als Rexel hierom zou verzoeken, aldus de verklaring.

Hagemeyer ontving drie weken geleden een ongevraagd bod van het eveneens Franse Sonepar, na Rexel het grootste technische handelshuis ter wereld. Sonepar bood in totaal 2,5 miljard euro voor Hagemeyer. Dat bod wees Hagemeyer af, omdat het Hagemeyer zou onderwaarderen. Kort daarna kwam Rexel met een hoger bod en trok Sonepar zijn bod in. Rexel en Sonepar hebben afgesproken dat Rexel, na een geslaagde overname, delen van Hagemeyer doorverkoopt aan Sonepar.

Alle drie de bedrijven handelen in technische materialen voor de bouw en de industrie, zoals veiligheidskleding en stekkers.

De directie van Hagemeyer heeft steeds gezegd dat het bedrijf liever zelfstandig blijft en niet te koop is.

Grootaandeelhouder Hermes liet eind vorige week weten het voorgenomen bod van Rexel te laag te vinden. De investeringsmaatschappij heeft een belang van meer dan 5 procent in Hagemeyer.