Dijken maken plaats voor wetlands

Dijken maken plaats voor wetlands Chiloquin, 31 okt. Puin vliegt honderden meters de lucht in tijdens het opblazen van een dijk om het Upper Klamath Lake, gelegen in de Amerikaanse staat Oregon. Binnen een uur stonden de nabijgelegen akkers onder water. De bijna drie kilometer lange dijk is opgeblazen om ‘wetlands’ te herstellen. De vernietiging van de dijk is de laatste stap van een project van een natuurbeschermingsorganisatie om onder meer twee bedreigde vissoorten van de ondergang te redden. (Foto AP) Debris shoots up into the air during the demolition of the Williamson River Delta Preserve levees at Agency Lake near Chiloquin, Ore., on Tuesday, Oct. 30, 2007. The explosives breached dikes to restore marshland for endangered fish, sacred to the Klamath Tribes, at the heart of a long, bitter battle over water in the Klamath Basin. (AP Photo/Herald and News, Todd E. Swenson) **MANDATORY CREDIT, NO SALES, MAGS OUT, TV OUT, ONLINE OUT** Associated Press