De rijkdom van Russische president Poetin is gehalveerd

Moskou. De financiële krant Vedomosti meldt dat Poetins rijkdom tijdens zijn tweede ambtstermijn is gehalveerd. De voornaamste oorzaak van die daling zou volgens een Kremlin-woordvoerder het wegvallen van royalty`s uit boekpublicaties zijn. Een lapje grond van anderhalve vierkante kilometer bij Moskou, 230 aandelen in een lokale bank, ruim een ton euro aan spaargeld, een appartement van 78 vierkante meter in Sint Petersburg en twee klassieke Russische auto`s uit de jaren zestig, geërfd van zijn vader. Dat is alles wat Vladimir Poetin bezit. Althans, volgens de Centrale Kiescommissie, bij wie de president net als alle andere politici in het kader van de komende verkiezingen zijn bezittingen moest opgeven. Voeg daarbij het presidentiële jaarsalaris van 55.000 euro en je vraagt je af hoe Poetin moet rondkomen in de duurste stad ter wereld. Ook andere politici bleken nog net niet tot Ruslands armen te behoren. Volgens deskundigen zouden maar weinig politici willen toegeven dat zij van de economische boom van de afgelopen jaren hebben geprofiteerd. De Russische regering is volgens hen een van de rijkste ter wereld.