Voogd Savanna deed `alles binnen mogelijkheden`

Den Haag, 30 okt. Gezinsvoogd Mieke A. van de mishandelde en vermoorde peuter Savanna heeft gisteren voor de rechtbank in Den Haag verklaard ”alles wat binnen haar mogelijkheden lag” gedaan te hebben om het meisje te beschermen. Ze zei dat op de eerste zittingsdag van de rechtszaak tegen de 49-jarige medewerkster van het bureau Jeugdzorg Noord-Holland. A. had tijdens haar bezoeken aan het gezin geen tekenen van mishandeling opgemerkt, ondanks signalen van andere hulpverleners. Savanna overleed in 2004, nadat haar moeder een washandje in haar mond had gepropt. De moeder en stiefvader mishandelden het kind ernstig en stelselmatig. Het Openbaar Ministerie verwijt A. nalatigheid en vervolgt haar voor dood door schuld of het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld.