Televisie Film van de dag

In de documentaire Bollywood’s big B wordt een portret geschetst van acteur Amitabh Bachchan. Bollywood actor Amitabh Bachchan speaks during a promotional event for his forthcoming film "Ram Gopal Verma Ki Aag" in Mumbai August 14, 2007. REUTERS/Punit Paranjpe (INDIA) REUTERS

Imagine: Bollywood’s Big B. Vandaag worden er geen goede films uitgezonden. Daarom de keuze voor Imagine, het culturele programma van de BBC. Hierin besteedt presentator Alan Yentob vanavond aandacht aan de Indiase superster Amitabh Bachchan. De acteur en zijn zoon Abishek zijn ook uiterst populair in Nederland, vooral natuurlijk onder de Hindoestanen. Twee jaar geleden waren beiden in Nederland bij de uitreiking van de Indiase Oscars. In Hotel Krasnapolsky was een bescheiden tentoonstelling ingericht met foto’s van Amitabh. Tijdens de opening was het een gekkenhuis op en rond de Dam. Gillende fans – moeders én dochters – probeerden een glimp op te vangen van hun held. De ‘angry young man’ van Bollywood had een carrièredip in de jaren negentig, maar inmiddels heeft de pensioengerechtigde acteur bijna de goddelijke status. (Alan Yentob, 2007, GB), BBC1, 23.35-0.25u.

André Waardenburg