Staking bij Air France opgeschort

Staking bij Air France opgeschort Parijs, 30 okt. Het luchtverkeer in Frankrijk was vandaag weer zo goed als normaal, nadat cabinepersoneel van Air France zijn vijfdaagse staking rond middernacht had opgeschort. Gisteren namen veel werknemers deel aan een bijeenkomst van de bonden (foto). Het personeel eist betere arbeidsvoorwaarden. Gesprekken met de directie liepen vorige week op niets uit, maar de partijen gaan opnieuw om de tafel zitten. Topman Jean-Cyril Spinetta zei gisteravond bereid te zijn „alle onderwerpen” te bespreken, maar hij wilde de bonden niet bij voorbaat al een financieel aanbod doen. Aan de staking deed ongeveer driekwart van het cabinepersoneel van Air France mee, waardoor het vliegverkeer in Frankrijk sterk ontregeld raakte. Reizigers op Schiphol en passagiers van KLM ondervonden vrijwel geen hinder van de staking. Foto AFP Employees of French company Air France attend a general Assembly, 29 October 2007 at the Roissy airport. Unions extended until midnight today their strike, which they launched on the eve of the French school holidays to demand better pay and conditions. More than three quarters of Air France's 15,000 flight staff participated in the action. AFP PHOTO BERTRAND GUAY AFP