Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met schrijver Koos van Zomeren die na 40 jaar met zijn tweede dichtbundel komt: Ik heet welkom; Ontwikkelingsmedewerker Mieke Zagt over een piepklein houten beeldje dat zij door een Palestijnse kunstenaar liet maken, dichter Guus Luyters over zijn bundel De Amsterdamse gedichten en over zijn bloemlezing: Het Grote Dierengedichtenboek, met de mooiste dierengedichten uit de wereldliteratuur. Radio 6, 19.00-22.00u.

Kunststof. Schrijver/regisseur Nic Balthazar praat over zijn regiedebuut Ben X, een film die is gebaseerd op zijn roman Niets was alles wat hij zei. Ben X is de Belgische inzending voor de Oscars en gaat over een licht autistische jongeman met een dubbelleven. In een onlinecomputergame is hij de dappere beschermheer van Scarlite, maar daarbuiten wordt hij gepest. Als Ben de echte wereld niet langer verdraagt, neemt hij een gevaarlijk en rigoureus besluit. Radio 1, 19.00-20.00u.

Casa Luna. Noëlla Elpers over haar boek Dolores! waarmee ze de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek van dit jaar won. Radio 1, 0.02-0.45u.