Nederlandse magiër zweeft in New York

Nederlandse magiër zweeft in New York Rotterdam. Wouter Bijdendijk, beter bekend als magiër Ramana, zweeft in lotushouding boven Times Square in New York. De illusionist vertrok vorige week naar de Verenigde Staten om zijn geluk te beproeven met zijn ‘openlucht levitatieact’. Bijdendijk studeerde antropologie, maar belandde na omzwervingen in de Indiase magie. Daar leerde hij verschillende oosterse illusies, waaronder de levitatieact. Mensen zouden tot levitatie, of zweven in de lucht, kunnen komen door langdurig te mediteren. De discipline wordt binnen sommige stromingen van het boeddhisme en hindoeïsme beoefend. Ondanks de vele verhalen en ooggetuigeverslagen, is het nooit bewezen dat mensen zich daadwerkelijk aan de zwaartekracht kunnen onttrekken. Hoe Ramana het doet, is beroepsgeheim. Misschien zit er een metalen frame in zijn broek aan de stok vast. „Ramana is als mysterie entertainer in te huren voor feesten”, meldt zijn website, www.ramana.nl. Daar ook een filmpje waarin Ramana zweeft voor verzekeringsmaatschappij RVS. Zijn vriendin Chris heeft gezweefd „op de woonbeurs 2007 in de RA!, voor kwaliteits bedden winkel Coco-Mat”, zo toont de site. Foto Reuters, Davey Wilson Magician Ramana of the Netherlands performs his "open air levitation" act in Times Square in New York October 21, 2007. Ramana, who was trained in Indian Magic, is touring various cities in the U.S. Picture taken October 21, 2007. REUTERS/Davey Wilson/Ramana/Handout (UNITED STATES). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. Reuters

Wouter Bijdendijk, beter bekend als magiër Ramana, zweeft in lotushouding boven Times Square in New York. De illusionist vertrok vorige week naar de Verenigde Staten om zijn geluk te beproeven met zijn ‘openlucht levitatieact’.

Bijdendijk studeerde antropologie, maar belandde na omzwervingen in de Indiase magie. Daar leerde hij verschillende oosterse illusies, waaronder de levitatieact.

Mensen zouden tot levitatie, of zweven in de lucht, kunnen komen door langdurig te mediteren. De discipline wordt binnen sommige stromingen van het boeddhisme en hindoeïsme beoefend. Ondanks de vele verhalen en ooggetuigeverslagen, is het nooit bewezen dat mensen zich daadwerkelijk aan de zwaartekracht kunnen onttrekken.

Hoe Ramana het doet, is beroepsgeheim. Misschien zit er een metalen frame in zijn broek aan de stok vast.

„Ramana is als mysterie entertainer in te huren voor feesten”, meldt zijn website, www.ramana.nl. Daar ook een filmpje waarin Ramana zweeft voor verzekeringsmaatschappij RVS. Zijn vriendin Chris heeft gezweefd „op de woonbeurs 2007 in de RA!, voor kwaliteits bedden winkel Coco-Mat”, zo toont de site.