Leger Pakistan doodt 60 militanten bij actie tegen `Radio Mullah`

Swatt. Het Pakistaanse leger heeft zondagnacht ongeveer zestig militanten gedood in de Swat-vallei, waar sinds vorige week hevig gevochten wordt. Gisteren zijn het leger en de opstandige Talibaan-aanhangers in de vallei een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om de doden en gewonden te verzamelen. De Swat-vallei ligt in de North-West Frontier Province, nabij de semi-autonome tribale grensgebieden met Afghanistan, waar het geweld tussen moslimextremistische opstandelingen en het leger is opgelaaid na de ontzetting van de Rode Moskee in Islamabad, afgelopen juli. Vorige week stuurde de regering 2.500 manschappen naar Swat om een einde te maken aan de invloed van de geestelijke Maulana Fazlullah, leider van de in 2002 verboden Beweging voor de Handhaving van het Islamitisch Recht. Fazlullah, ook bekend als Mullah Radio, had een illegaal radiostation opgericht waarop hij opriep tot een jihad tegen de regering van president Musharraf.