FT: Scottish & Newcastle zoekt partner voor bod

Londen, 30 okt. De Britse brouwer Scottish & Newcastle wil samen met een partner een bod doen op de Russische brouwerij Baltic Beverages Holding (BBH). Op die manier wil Scottish & Newcastle zich verdedigen tegen een dreigende overname door Carlsberg en Heineken. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times vanochtend op zijn website laten weten. Mogelijke partners voor Scottish & Newcastle zijn volgens het dagblad de brouwers SABMiller en Anheuser-Busch. Scottish & Newcastle is al voor 50 procent eigenaar van BBH. De andere helft is in handen van het Deense Carlsberg. De Denen willen Scottish & Newcastle met Heineken inlijven, zodat zij volledig eigenaar worden van BBH. Dit bedrijf is strategisch van belang, omdat BBH marktleider is in Rusland en de omzet en winst sterk groeien.