Cijfers Tele Atlas lager dan verwacht

Rotterdam, 30 okt. De leverancier van digitale kaarten, Tele Atlas, heeft in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat van 15 miljoen euro geboekt. Dit komt neer op een stijging van 35 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit maakte het bedrijf vanochtend bekend. De cijfers stellen veel analisten teleur. De omzet nam met 14 procent toe tot 74,3 miljoen euro. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een bedrijfsresultaat van 16 miljoen euro. Het verlies daalde van 17,8 miljoen euro vorig jaar naar 1,9 miljoen euro. De koers reageerde nauwelijks, omdat navigatieapparatuurmaker Tomtom recent een bod van 21,25 euro per aandeel uitbracht op het bedrijf. De koers stond vanochtend met 23,58 euro ver boven de biedprijs, omdat beleggers speculeren op een tegenbod.