4 Bekijken

Moslims

www.muslim-a-day.com

‘A muslim a day, keeps ignorance away.’ Dat is het idee achter de site Muslim-A-Day. Iedere dag worden moslims in de media vooral geportretteerd als bebaarde of gesluierde, mysterieuze mensen uit culturen waar westerlingen niet veel van snappen. Maar de foto’s op Muslim-A-Day tonen dat moslims overal ter wereld in alle soorten, maten en kleuren komen. En dat is wat initiatiefnemer HijabMan, een Amerikaanse moslim, ook wil aantonen. Sommigen dragen een hoofddoek, anderen hebben een piercing en een hanenkam. Je ziet ze aan het werk (snoepmakers in Islamabad), tijdens vrije tijd (halal barbecuen in Philadelphia), en tijdens belangrijke momenten (een pasgetrouwd stel in Buenos Aires krijgt een rijstregen). Er zijn ook leuke YouTubefilmpjes, zoals Kashif, een 23-jarige Pakistaanse Amerikaan die de harten van de jury van America’s Got Talent stal met zijn Bollywoodmoves. (IdV)

Met bijdragen van Ewout Lamé, Marije Ravelli en Irene de Vette