3 Checken

Is jouw kleding wel eerlijk?

Eerlijke kleding

www.kledingchecker.nl

Ben je je kast aan het opruimen? Check dan meteen even hoe eerlijk jouw kleding is. Want, eerlijk is eerlijk, er kan heel wat ellende hangen aan jouw shirtje. En door bewust te shoppen kun je dat voorkomen. Wanneer je een kledingstuk in de winkel koopt, is er namelijk al heel wat gebeurd. Er zijn planten of dieren die het ruwe materiaal leveren. Dit materiaal wordt bewerkt, gesponnen, geverfd, geknipt of genaaid. Dat is een lange productieketen waarin vaak iets mis gaat: de kleding wordt in elkaar gezet door kinderen, of giftige afvalstoffen worden in de natuur gedumpt. En daar zie je op het label niets van. Daarom doet Goede Waar & Co onderzoek. De resultaten lees je op kledingchecker.nl. Eén probleem: als je in de winkel staat kun je niet van tevoren checken of het een ‘goede’ koop is. Maar daar is aan gedacht. Je kunt namelijk op de site het Kledingcheckerboekje bestellen. (MR)