27 doden, 10 sjeiks ontvoerd in Irak

Bagdad. Een zelfmoordterrorist op een fiets heeft zich gisteren opgeblazen tussen rekruten die zich hadden verzameld bij een politiekamp in de Iraakse stad Baquba, ten noordoosten van Bagdad. Daarbij kwamen zeker 27 mensen om het leven, aldus politie en plaatselijke ziekenhuizen. Zeker twintig mensen raakten gewond. Volgens een ziekenhuisarts waren ijzeren balletjes verpakt bij de explosieven, om het aantal slachtoffers te maximaliseren. Baquba is de hoofdstad van Diyala, waar talrijke sunnitische stamleden zich de afgelopen maanden hebben gevoegd bij Amerikaanse en Iraakse troepen in de strijd tegen Al-Qaeda-in-Irak. Een dag eerder werden tien anti-Al-Qaeda-stamleiders midden op de dag in Bagdad ontvoerd na beraad met de autoriteiten. Een stamleider werd later dood teruggevonden.