2 Vrolijk worden

Kinderserie? Monty Python

Merijn Hos

www.bfreeone.com

Een kruising tussen kinderseries uit de jaren zeventig en de animaties van Monty Python, zo zou je het universum van Merijn Hos kunnen omschrijven. De jonge illustrator en tekenaar exposeert tot 15 december in Subwalk in Arnhem, onder de titel I don’t know how to act in public. Hos werkt op de scheidslijn van vormgeving, beeldende kunst en graffiti. Hij heeft een ruime selectie van zijn werk op zijn site gezet. Zijn tekeningen zijn aanstekelijk krabbels waarin ronde figuren met warrig haar en uitzinnige schoenen rondhupsen. Op zijn schilderijen gaan vrolijke gezichten verscholen tussen wolken, bladeren en tranen in pastelkleuren. Merijn Hos ontwierp ook voor diverse commerciële opdrachtgevers, waarvan ook voorbeelden te zien zijn. Zijn twee- en driedimensionale werk komt uiteraard op de site wat minder uit de verf, dus daarvoor zullen we toch naar Arnhem moeten. (EL)