Winst en omzet TNT vallen tegen

Hoofddorp, 29 okt. Het post- en expressbedrijf TNT heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 2,65 miljard euro. Dat is ruim 10 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De winst voor rente en belastingen bleef nagenoeg stabiel op 258 miljoen euro. Dat maakte het concern vanmorgen bekend. De resultaten zijn iets lager dan analisten hadden ingeschat. Zij rekenden gemiddeld op een omzet van 2,68 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 263 miljoen euro. Ook de winst onder de streep viel met 167 miljoen euro licht tegen. De operationele winstmarge van 7,9 procent bij de expressdivisie stelde net als in het tweede kwartaal teleur. TNT moest onder meer kosten maken voor de integratie van recent aangekochte bedrijfsonderdelen. De operationele winstmarge bij de postdivisie daalde licht tot 14,1 procent. Analisten rekenden in doorsnee op een scherpere daling.