Windroos

Dat ene moment dat je de metro uitkomt, dat je niet weet wat noord en zuid is, dat gebouwen er niet herkenbaar uitzien – en dat je de verkeerde kant op loopt. Waar je pas een half stratenblok later achterkomt… Volgens The New York Times kunnen we dat ene moment niet afdoen als futiel. Integendeel,

windroos.jpg
Dat ene moment dat je de metro uitkomt, dat je niet weet wat noord en zuid is, dat gebouwen er niet herkenbaar uitzien - en dat je de verkeerde kant op loopt. Waar je pas een half stratenblok later achterkomt… Volgens The New York Times kunnen we dat ene moment niet afdoen als futiel. Integendeel, it is one of those embarrassing, frustrating, infuriating experiences of everyday life that many New York subway passengers are loath to admit.

De stad heeft er iets op gevonden. In Midtown, in de omgeving van treinstation Grand Central Terminal, zijn er stickers in de vorm van een windroos op de grond geplakt. Groter dan een pizza, kleiner dan een mangat in de stoep. Het is een test.

Gawker vindt het onhandig: So now instead of wasting 30 seconds walking the wrong way every now and then you can claw through 500 retards stopping directly at the top of the stairs to study the goddamn ground in the middle of rush hour. Wat jij? Meteen in de hele stad invoeren? Of heb je een beter idee?