Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

USG boekt flink meer winst

Almere, 29 okt. Uitzendorganisatie USG People boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 40,4 miljoen euro, een stijging van 39 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat bleek uit de cijfers die USG vandaag heeft gepubliceerd. De omzet over het derde kwartaal steeg met 9,4 procent tot 1,02 miljard euro, iets lager dan analisten hadden verwacht. USG boekte hiermee voor het eerst in zijn bestaan meer dan 1 miljard euro kwartaalomzet. Het bedrijfsresultaat kwam eenvijfde hoger uit op 72,4 miljoen euro, hoger dan gedacht. USG wist vooral de resultaten in Frankrijk, Spanje, Duitsland en Polen te verbeteren, mede dankzij overgenomen branchegenoten. In Nederland, waar USG bijna de helft van de omzet behaalt, had de uitzendorganisatie te maken met een afzwakkende omzetgroei. Er was vooral minder vraag naar uitzendkrachten voor de industriële markt. USG verwacht de omzetgroei in het derde kwartaal de rest van het jaar te kunnen vasthouden.