UBS handhaaft waarschuwing

Zürich, 29 okt. De Zwitserse bank UBS heeft vanmorgen de winstwaarschuwing van begin deze maand bevestigd. Ook zei de bank ervan uit te gaan dat de problemen op de kredietmarkt voorlopig zullen voortduren. Het vierde kwartaal begon voor UBS weliswaar gunstig, maar de bank denkt niet dat de uiteindelijke resultaten positief zullen zijn. UBS liet 1 oktober weten dat zij dit jaar 4 miljard Zwitserse frank (ruim 2,4 miljard euro) moet afschrijven wegens de kredietcrisis. De bank komt daardoor in het derde kwartaal uit op een verlies van 600 tot 800 miljoen frank, circa 360 tot 480 miljoen euro. De officiële cijfers worden morgen openbaar gemaakt. De weinig optimistische vooruitzichten van UBS worden weerspiegeld door uitspraken van de topman van de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Richard Fuld liet vandaag in de Duitse krant Handelsblatt weten dat de kredietkrapte ook in 2008 nog voelbaar zal zijn. De kredietproblemen zullen de groei van de Amerikaanse economie volgens Fuld sterk beïnvloeden, hoewel er waarschijnlijk geen sprake zal zijn van een echte recessie.