Televisie Voorkeur

Actualiteiten

EénVandaag. Reportage over de gerechterlijke vervolging van de gezinsvoogd van Savanna, die drie jaar geleden stierf nadat ze was mishandeld en verwaarloosd door haar moeder en stiefvader. Zij werd gevolgd door hulpinstanties omdat meer dan eens was gemeld dat het meisje ondervoed was. Ned. 1, 18.20-18.45u.

Netwerk. Interview met de Amerikaanse journalist Seymour Hersh, die even in Nederland was. Hersh bracht o.a. als eerste journalist de praktijken in de Abu Ghraib gevangenis in Irak aan het licht bracht. Hij blikt terug op het presidentschap van George W. Bush. Verder aandacht voor de Arnhemse Vogelaarwijk Klarendal. Oud-bokser Orhan Delibas, geboren en getogen in de wijk, geeft daar nog steeds bokslessen en vertelt hoe de wijk sinds zijn jeugd is veranderd. Ned.2, 20.25-21.00u.

Nova. Aandacht voor het advies van de commissie Posthumus II over de zaak Lucia de B., de verpleegster die is veroordeeld wegens moord op patiënten, met commentaar van Han Brouwer, voorzitter van het college van procureurs-generaal. Verder een reportage over Amerikaanse producten die ondanks de lage dollarkoers niet goedkoper worden, omdat de importeurs, die tegen parallelimport zijn, de prijzen hoog houden. De Nederlandse vereniging voor kindergeneeskunde, die woensdag vergaderd, vraagt meer aandacht voor het probleem van dikke kinderen. Ned. 2, 22.15-22.50u.

documentaire

Hitlers museum. Tweedelige documentaire van Hannes Schuler over de nazistische kunstroof tijdens de Tweede Wereldoorlog met speciale aandacht voor het verhaal over het kunstwerk Het Lam Gods van de schilder Jan van Eyck. België 2, (Canvas), 20.50-21.40u.

Tegenlicht: Ik en het web. De hedendaagse jeugd leeft deels letterlijk in een andere wereld: het Internet. Jongeren trekken zich uren per dag terug in cyberspace en bouwen daar aan een nieuwe, virtuele identiteit. Hun ouders blijven in vertwijfeling achter. Door hun technische achterstand kennen zij de weg niet in dit universum en ze hebben geen idee wat hun kinderen daar uitvoeren. Ned.2, 20.55-21.55u.

Informatief

Kassa 2. TNT post bezorgt in Nederland het overgrote deel van de pakketjes. Wat als een pakket niet aankomt en TNT beweert het wel degelijk bezorgd te hebben? Verder een onderzoek naar de trend om bekende, ‘betrouwbare’ Nederlanders in te huren een financieel product aan te prijzen en de vierde aflevering over het testen van kant-en-klaar-maaltijden. Ned.2, 19.20-19.55u.

Radar. De Staatsloterij geeft uitleg over een toegepaste maatregel waardoor de kans op winnen van een groot bedrag wel heel erg klein wordt. Ook aandacht voor de files, die behalve een van de grootste tijdverspillende ergenissen ook nog eens vervuilend zijn en veel schadelijker voor de gezondheid dan eerder gedacht. Een afslankproduct garandeert dat je binnen een week zeven en een halve kilo afvalt. Kan dat? En mogen dit soort producten zomaar in Nederland worden verkocht? Hernieuwde aandacht voor de Opmaat Hypotheek van de Rabobank. Ned.1, 20.30-21.20u.

Spoorloos. In KRO Spoorloos gaan Ghislaine (19) en Thierry (21) op zoek naar hun gemeenschappelijke vader. Ghislaine en Thierry groeiden op in een gezin met zes kinderen. Op een gegeven moment ontdekten ze dat ze een andere vader hebben dan hun vier broers en zussen. Moeder biechtte op dat Ghislaine en Thierry allebei zijn verwekt met hulp van één en dezelfde anonieme zaaddonor. Vanavond vertellen de broer en zus wat ze over hun verwekker te weten zijn gekomen. Ghislaine en Thierry hopen dat hun donorvader zich meldt. Ned.1, 21.10-22.05u.

Praatprogramma

MAX & Loretta. Gast is Frank Boeijen, die in 1984 met zijn band de Frank Boeijen Groep doorbrak met het nummer Zwart-Wit. Hij vertelt over zijn autobiografie 36,9. Verder natuurfotograaf Frans Lanting over zijn expositie Leven op Aarde. Ned. 2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gast o.a. Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt, die een boek schreef over dat land. Verder mezzosopraan Christianne Stotijn en Jeltje van Nieuwenhoven, die verklaart een erg grote fan te zijn van de Amerikaanse soapserie As The World Turns. De jakhalzen ontmoeten Public Enemy-voorman Chuck D. en Cornald Maas staat als tafelheer Claudia de Breij bij. Ned. 3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Acteur Jack Wouterse vertelt over zijn hoofdrol in King Lear, de tragedie van William Shakespeare, opgevoerd door het RO Theater. Ned. 1, 23.00-23.55u.

Sport

Holland Sport. Voetbaltrainer Fritz Korbach over zijn biografie Onaangepast. Daarnaast o.a. aandacht voor de start van het nieuwe schaatsseizoen, atleet Rutger Smith bij de afhaalchinees, Petje op Petje af en de wielerbaan.Ned.3, 20.25-21.25u.