Televisie Overige films

Les amités maléfiques (Emmanuel Bourdieu, 2006, Frankrijk). Vorig jaar in Cannes onderscheiden drama schetst de hooggespannen ambities van stel literatuurstudenten in Parijs. Met Thibault Vinçon als voortrekker. TV5, 18.30-20.30u.

The Negotiator (F. Gary Gray, 1998, VS). Samuel L. Jackson is heerlijk als onderhandelaar in gijzelingszaken, die agenten van Interne Zaken gijzelt om de waarheid boven water te krijgen. SBS6, 20.30-23.30u., onderbroken door Hart van Nederland.

* Minoes (Vincent Bal, 2001, Nederland). Onweerstaanbare verfilming van boek van Annie M.G. Schmidt over juffrouw (Carice van Houten) die haar katse verleden niet kan verbloemen maar zich wel ontpopt tot informante voor goeiïge stadsverslaggever Theo Maassen. Ideale familiefilm laat figurerende katten praten met de stemmen van o.a. Wim T. Schippers en Paul Haenen. Morgen, België 2, 10.05-11.30u.