Op slotdag vielen de putts net niet

Golfer Robert-Jan Derksen eindigde als derde in de Mallorca Classic. Toch overheerste teleurstelling.

Golfer Robert-Jan Derksen is er niet in geslaagd zijn derde toernooizege op de Europese Tour te behalen. De Nederlandse golfer viel in de slotronde van de Mallorca Classic terug naar de derde plaats.

Een knappe derde plaats en toch teleurgesteld. Hoe zit dat?

Robert-Jan Derksen: „Heel eenvoudig, ik had het toernooi moeten winnen. Dat was denk ik ook gelukt als ik vrijdagnacht niet ziek was geworden. Ik had die dag vanwege eerdere regenonderbrekingen 31 holes gespeeld, dus ik zat er fysiek flink doorheen. Toen ik in mijn hotel kwam, heb ik snel iets gegeten en ben ik gaan slapen. ’s Nachts werd ik kotsmisselijk wakker. Ik denk dat ik iets verkeerds heb gegeten. Ik dacht meteen: mooi is dat, sta ik aan de leiding na twee ronden moet ik ziek opgeven. Gelukkig hoefde ik zaterdag pas om drie uur beginnen. Het ging niet eens zo slecht, maar ik miste de kracht om een lage score te maken. Doodzonde, want anders had ik een gaatje kunnen slaan met de concurrentie.”

Nu begon je de slotronde gedeeld aan de leiding. Wat dacht je bij de eerste afslag gisteren?

„Ik ga winnen. Ik had geen last van de spanning, ik was er heel zeker van dat dit mijn toernooi zou worden. Een paar dagen voor het toernooi had ik het al tegen mijn caddie gezegd: ‘Rick, we gaan winnen op Mallorca, ik voel het.’ Ik was in vorm en ik speel altijd goed op de Pula Golfclub. Maar de putts wilden op de beslissende momenten net niet vallen.”

Je bent hoe dan ook bezig aan een heel sterk seizoen. Een verklaring?

„Ik speel heel constant. Ik heb in 28 toernooien maar vier keer de cut gemist, daar ben ik wel trots op. Deze week speel ik op Valderrama in Spanje het afsluitende toernooi van de European Tour, de Volvo Masters. Ik heb er erg veel zin in. Ik ga nog een keer proberen of ik er dit jaar toch nog een overwinning uit kan slepen.”