Op de hei (1)

Op de hei (1) klik@nrc.nl Elisa Goudriaan uit Groningen fietste op de Drentse hei bij Dwingeloo en zag iets wat ze nog nooit gezien had: heidekoeien. „Deze dieren, die eeuwen op de hei leefden, verdwenen in 1950, maar zijn opnieuw ingezet om de flora en fauna van het heidelandschap te bevorderen.” In de rubriek klik@nrc.nl staat elke dag een lezersfoto. Het thema is deze week: ‘op de hei’. Verstuur je foto in jpg-formaat. Vergeet niet een beschrijving mee te sturen. De afgebeelde persoon moet toestemming hebben gegeven voor publicatie. Over de keuze van de foto’s wordt niet gecorrespondeerd. Enkele diersoorten in heidegebieden nemen in aantal af, meldde het CBS. Heb jij een typisch heidedier vastgelegd? Mail foto’s naar klik@nrc.nl.

Elisa Goudriaan uit Groningen fietste op de Drentse hei bij Dwingeloo en zag iets wat ze nog nooit gezien had: heidekoeien. „Deze dieren, die eeuwen op de hei leefden, verdwenen in 1950, maar zijn opnieuw ingezet om de flora en fauna van het heidelandschap te bevorderen.”