nu op nrc.nl

Vandaag in het nieuws

In de Amsterdamse rechtbank begint vandaag het proces tegen 22 leden van de motorclub Hells Angels. Ook vandaag begint het proces tegen de gezinsvoogd die niet heeft voorkomen dat de driejarige peuter Savanna door mishandeling stierf.

Vandaag in de weblogs

Brouwers ontvangt Cultuurprijs Zutendaal

Schrijver Jeroen Brouwers (67), die eerder deze week de Prijs der Nederlandse Letteren weigerde, aanvaardt wél de Cultuurprijs van zijn woonplaats Zutendaal, schrijft Dirk Leyman. „De prijs is louter een erezaak en ging vergezeld van de onthulling van een standbeeld.” Op de vraag of Brouwers de prijs in ontvangst wilde nemen, antwoordde hij: „Maar natuurlijk, het zou toch erg blasé van mij zijn om die prijs te weigeren”.

Lees meer op:nrc.nl/boeken

Laatste Avondmaal online

Een foto van 16 miljard pixels van Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is online gezet, schrijft Marie-José Klaver. „De muurschildering is dusdanig vergroot dat wetenschappers en andere geïnteresseerden de kleinste details kunnen onderzoeken. ”

Bekijk het schilderij: nrc.nl/klaver