Nader bekeken

Juande Ramos, de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur en opvolger van de ontslagen Martin Jol, heeft in Spanje een grote staat van dienst. Die reputatie dankt hij vooral aan zijn successen met Sevilla, de club die hij iets langer dan twee jaar onder zijn hoede had en waar hij vorige week ontslag nam.

Na een vijfde plaats in de Primera División in zijn eerste jaar (2005/2006) maakte hij het seizoen erop progressie met een derde plaats.

Het grote succes behaalde Ramos met Sevilla vooral buiten de landsgrenzen. De club won twee keer op rij de UEFA Cup, in 2006 door Middlesbrough met 4-0 te verslaan en in 2007 door beter strafschoppen te nemen dan Espanyol, de club waar Ramos vier jaar eerder was ontslagen.

In 2006 won Ramos met Sevilla de Europese Super Cup door een 3-0 zege op Barcelona. In eigen land werd daarna nog de beker en de Supercup gewonnen.