Internet Weblog van de dag

Wandeltocht. Michel Krielaars blogt over een bijzondere wandeling op zijn weblog Moskou. „Welkom!” zei Mister Lee vanochtend om negen uur tegen mijn vrouw en mij toen we ons meldden op het Begovaja-metrostation in het westen van Moskou. We hadden ons opgegeven voor een van zijn befaamde wandelingen, omdat we eindelijk de Russische hoofdstad met zijn eeuwige uitlaatdampen eens wilden ontvluchten. En een wandeltocht van zo’n 25 kilometer is het beste medicijn tegen alle stadse ergernissen. Mister Lee, een hartelijke Zuid-Koreaanse zakenman met het uiterlijk van iemand die al zes keer de Mount Everest heeft bedwongen, vindt het leuk om anderen mee te nemen op zijn zelf uitgezette crosscountrytochten. Dit keer waren we met zijn veertigen, bijna allen Russen. Voordat we onze voeten in de modder mochten zetten moesten we eerst nog een treinrit van een half uur maken om bij het beginpunt te komen: Zvenigorod, een voorstadje van Moskou. Terwijl verkopers in het gangpad van de wagon hun nationalistische blaadjes of wondermiddelen tegen veroudering bij de vrouw aanprezen, vertelden mijn wandelkameraden elkaar hun laatste nieuwtjes. Dankzij Mister Lee zien ze elkaar tenslotte wekelijks.”

Ga voor het complete verhaal naar: nrc.nl/moskou