Hogere luchtdruk

De luchtdruk zal de komende paar dagen stijgen en dat leidt tot een duidelijke weersverbetering. Met geregeld ruimte voor de zon, lijkt het voor velen tamelijk aangenaam herfstweer te worden.

Vanavond zal het in Limburg nog een aantal uren regenen. Vannacht trekken een paar buien vanaf zee de kustregio’s binnen. Op de koudste plek koelt het af tot een graad of 5.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af. In eerste instantie valt er alleen vlak aan zee een bui, later kan het ook elders tot een enkele bui komen. Er staat een vrij kille wind, vanuit het noordwesten, en ’s middags is het 11 of 12 graden.

Doordat de opklaringen morgen behoorlijk groot zijn en de wind in de nacht naar woensdag landinwaarts deels wegvalt, kan het dan flink afkoelen. Vooralsnog lijkt de temperatuur aan de grond op uitgebreide schaal tot onder het vriespunt te duiken.

De woensdag begint dan ook koud. Mogelijk dat op verschillende plekken in het land autoruiten gekrabd moeten worden. Maar ook de zon laat zich zien.

In de loop van de ochtend krijgen de noordelijke provincies met meer wolkenvelden te maken, terwijl provincies als Limburg, Noord-Brabant en Gelderland vrij zonnig lijken te blijven. Later in de week neemt het aandeel bewolking geleidelijk overal toe, maar pas in het weekeinde volgt weer een enkele bui.