Heftige en fanatieke schreeuwpunknummers

cd rock

Future Of The Left: Curses Too Pure/V2

Verbeten teksten, snoeiharde gitaren, beukende ritmes, gestaalde stembanden. Niets aan rocktrio Future Of The Left uit Wales is licht of luchtig, van de titel van hun debuutalbum Curses tot de Amerikaans georiënteerde emo- en hardcoresfeer waarin hun fanatieke schreeuwpunknummers zich voltrekken.

Voortgekomen uit de groep Mclusky uit Cardiff die aan onderlinge strijd ten onder ging, zoeken ze nu de confrontatie met heftige statements als The Lord hates a coward en Adeadenemyalwayssmellsgood. Binnen die harde en directe muziek kunnen zanger/gistarist Andy Falkous en zanger/bassist Kelson Mathias het niet laten om dieper door te denken dan de doorsnee punkband. „Hope is a hat-stand and hats are essential for travel,” filosoferen ze in het aan Peter Sellers opgedragen Suddenly it’s a folk song waarin opeens een knerpende synthesizer het hoogste woord voert. Future Of The Left laat zich moeilijk in een hokje vangen, vooral als ze in het slotnummer The contrarian opeens wél een luchtig pianodeuntje kunnen spelen. Het gaat alle kanten op, verwarrend maar boeiend.