Golfer Derksen wint 125.000 euro met derde plaats Mallorca

rottedam. De Nederlandse golfer Robert Jan Derksen is als derde geëindigd in het sterk bezette toernooi op Mallorca. Hij stond zondagochtend nog gedeeld eerste, maar moest op de slotdag de Fransman Bourdy en de Engelsman Little voor laten gaan. Zijn slotronde van 70, gelijk aan het baangemiddelde, was wel goed voor een prijs van 125.000 euro. De 33-jarige Derksen is bezig aan een goed seizoen en staat nu met een totaal aan prijzengeld van 780.000 euro in de top-40 van de Europese ranglijst. Het enige dat dit jaar nog ontbreekt is een toernooizege (na twee eerdere overwinningen in 2003 en 2005). Derksen was in Mallorca, waar ook toppers als Sergio Garcia en Paul Lawrie meespeelden, uitstekend begonnen met rondes van 66 en 65. Maar hij liet daarna de concurrentie langszij komen met twee laatste rondes van 70.