Essayprijs Perez op jubileum `Groene Amsterdammer`

Rotterdam. Het oudste opinieblad van Nederland, De Groene Amsterdammer vierde zaterdag tijdens `De Avond van De Groene Amsterdammer` haar 130-jarig bestaan in de Amsterdamse schouwburg. Ter gelegenheid van het jubileum heeft het weekblad een nieuwe essayprijs in het leven geroepen, vernoemd naar de bekende, voormalige hoofdredacteur: de Martin van Amerongen Prijs. Wanda Perez heeft deze prijs gewonnen voor haar essay Een blog voor je kop. Perez kreeg 2.500 euro en publicatie in het komende nummer van De Groene Amsterdammer. De prijs is ingesteld voor een oorspronkelijk essay over het thema van de Avond; `Elke mening telt, telt elke mening?`.De publieksprijs van 1.000 euro werd toegekend aan Jaap de Jonge en Joke Hermsen voor hun beeldessay.