De zwaarste baby ter wereld

De Siberische familie Khalina stond perplex op 17 september van dit jaar, de geboortedag van Nadia Khalina. Vader Viktor (rechtsboven) kon geen woord uitbrengen bij het zien van zijn jongste dochter, met een geboortegewicht van 7,75 kilo voor zover bekend de zwaarste baby ter wereld.

„Ik at alles tijdens de zwangerschap”, vertelde de 43-jarige moeder Tatjana (links) aan een journalist. „We hebben geen geld voor speciaal voedsel dus ik at gewoon aardappelen, noodles en tomaten.”

Nadia kwam met een keizersnee gezond ter wereld. Al haar zusjes en broertjes wogen meer dan vijf kilo bij de geboorte, volgens moeder Tatjana. Het gemiddelde geboortegewicht van gezonde baby’s is ongeveer 3,2 kilo.

In de laatste editie van het Guinness Recordboek is een Braziliaanse baby opgenomen die dit jaar werd geboren met een gewicht van 7,57 kilo. Volgens Guinness is in 1955 in Italië nog eens een jongetje geboren van 10,2 kilo. De zwaarste baby ooit voor zover bekend woog 10,8 kilo. Het kind kwam in 1879 in de Verenigde Staten ter wereld en stierf elf uur na de geboorte.